Resumé av 2009

Då var vi framme vid slutet av ett långt och händelserikt 2009. Jag ska försöka baka ihop alla händelser så gott de går med mitt guldfisk minne.

Hela det här året har ja tillbringat med Vårtan. Helt sjukt att hon har bott hos oss i över 1 år nu. Hon växer så de knakar och hon blir bara vackrare och vackrare. Om ja skulle beskriva min kärlek till henne så är de ungefär som hela universum, de finns inget slut. Jag har haft många fina stunder med det djuret de här året och fler ska de bli.

Någon annan som gett mig många fina minnen och stunder är Timmy. Jag minns de som igår. Vi tog upp kontakten igen i början på Mars efter att ha vart ifrån varandra i ett halvår. Den 24 Mars blev vår dag och snart har vi vart tillsammans 1 helt år. Helt sjukt va fort tiden går. Vi har haft våra ris och ros stunder men det är väl så det ska vara. Vi har kämpat oss igenom mycket, men de är kanske tack vare det som vi står där vi står idag.

Studenten har även sprungit förbi oss. Regnigaste veckan på hela året, men trots det höll vi humöret uppe i våra korta klänningar och bara ben. Det var en av de lyckligaste veckorna i mitt liv. Känslan av frihet, alla måsten var som bortsprugna ur våra liv. Jag minns fjärilarna i magen när vi väntade på att få springa ut, var det sant eller var de någon konstig tanke som ploppa upp när alla studenter stod och flåsade på varandra av nervositet? Klassen med den sämsta sammanhållningen var vi. Alla hatade alla men den dagen var vi som en enda stor familj och nog skrek vi högst på de där flaket.

Jag var iväg på den svettigaste resan ever. Redan när Timmy och jag klev av planet i Tunisien så trodde jag att ja skulle dö, och nog svettades vi på den resan, dag som natt. Jag fick fira en ganska anorlunda födelsedag bland palmer, gassande sol och extremt jobbiga strand försäljare. Vi blev bruna som pepparkakor, ända tills vi satt oss på planet och flagade 2 lager skinn. Nu är ja blekare än jag någonsin vart tidigare i livet. Vi badade i ett hav som nästan gav oss brännblåsor och överskott av salt i både mun och ögon. Magsjuka härjade på vägen hem och jag har fått uppleva hur det känns att sitta inlåst större delen av flygtiden på en toalett samtidigt som ja diskret försökte dölja alla ljud med den lilla vattenstråle som fanns i kranen. Jag drabbades även av en allergisk reaktion på planet och svällde upp som en ballong, andkoma om ni frågar mig. Undra vad fan de är som får mig att längta tillbaka dit?

Vi har varit på världens uslaste studentkryssning. Jag och Linda agerade någon sorts personlig assistent åt en viss person som trots sin ålder inte kan ta hand om sig själv. Vi borde egentligen inte ha brytt oss, men vi är som vanligt för snälla. Slutet på kvällen var så tråkigt och värdelöst att ja ringde hem till Timmy och grät. What a night.

Selma har flyttat hem till oss nästan på heltid. Hon är världens gulligaste och mest puckade hund vi någonsin haft. Hon är en riktig matte gris som inte ens kan lämna mig ifred om ja ska kissa eller duscha, nog fan ska hon ligga på klädhögen och vänta på att jag blir klar. Hon är billig i drift då hon mestadels äter gosedjur, eller stoppningen i dem. Vartenda gosedjur är sönder bitet någonstans och man kan finna bomull lite här och var.

Jag lever fortfarande på mitt motto att man bara lever en gång. Trots att jag själv träffat på ett antal spöken de här året. Dem har skrämt skiten ur mig samtidigt som dem fascinerat mig. Jag har även lyckats få andra att tro på att det faktiskt finns en andra sida och att vi aldrig är ensamma, framför allt inte i stallet. Men tillbaka till mitt motto. Man lever som sagt bara en gång, jag unnar mig saker. Jag köper det jag vill köpa, jag äter det jag vill äta. Jag har väl kanske lagt på mig "något" kilo eller så, men vad gör det om hundra år. Jag mår bra och det måste väl ändå vara det viktigaste. Jag har dessutom förvandlats till någon hemmafru som rullar egna köttbullar, bakar bullar och gör söndagsstek. Undra om det är bra eller dåligt? Tror iaf att det är bra, Timmy verkar uppskatta det iaf:)

Det här året har ja tagit de stora steget och flyttat hemifrån. Även om de kändes konstigt i början så är de så skönt nu. Vi har vår egen space där vi får bestämma och göra vad vi vill. Vi har ju hunnit flytta 2 gånger men nu har vi vår 2:a och här stannar vi nog några månader till, förhoppningsvis :) 
 
Det har hänt så mycket det här året att ja knappt minns. Förutom att jag kört på ett antal bilar har ja faktiskt gjort bra saker också. Kanske inte så stora saker som att bli fadder åt en hel by i Afrika men ja har förhoppningsvis gjort lite mindre mirakel som har hjälpt mina nära och kära. Jag har vart med om så mycket roliga saker och sen dem mindre roliga. Jag har förlorat en släktmedlem, vilket var jobbigare än ja trodde att de skulle vara. Jag har lärt mig pumpa bildäck och börna, sladda och fylla på spolarvätska. Ja såna där världsliga saker men som gör vardagen så mycket enklare. Jag har levt fattig hur många månader som helst, men ändå lär ja mig inte spara. Det är kanske där som någon i min släkt ska komma med ett mirakel ;)

Nej nu ska ja sluta babbla och börja med min nyårs efterrätt istället. Idag ska ja njuta av den sista dagen på 2009 och sen bära huvudet högt mot 2010. Ett år som ska bli ännu bättre än de som vi fortfarande lever i nu.
Gott Nytt År alla nära & kära. Vänner som ovänner och alla ni andra som läser!


30 december

Näst sista dagen på det här året då. Ska försöka göra en resumé som sagt men de kommer nog ikväll.

Sjukt fint väder ute idag, synd bara att det är typ -17 grader ute. Strax ska ja hoppa i kläderna och bege mig mot kyrkan. Det är idag som farmor ska begravas. Jag har aldrig vart på begravning förut, vilket jag iof är ganska glad över att ha sluppit. Särskilt roligt lär det väl inte vara iaf. Efter det så bjuder farfar på smörgåstårta, smaskigt. Senare idag ska ja testa på att göra en stek för första gången i mitt lilla liv. De ska nog bli bra, hoppas ja. Timmy & ja är faktiskt bättre på att äta ordentlig mat nu. Inte bara pasta och pomme som vi åt förr. Det är ju faktiskt så mycket godare med hemmagjorda köttbullar än köpta tex.

Vi ska även hinna med en sväng till systemet och sen köpa raketer också. De blir en fullspäckad dag även idag alltså.

halloj

Gårdagen var väl inte så värst jätte happy, men idag tar vi nya tag :)

Har sovit i Lotorp inatt och trängts med 2 små cavalierer. Mysigt. Den här dagen bjuder på lite brunch på O´learys och sen ska ja hem till lägenheten och försöka baka lite bullar. Måste ju inviga min fina bakmaskin som ja fick i julklapp :)
Vet att Timmy önskar saffransbullar så ja får väl lyda honom och göra de :) Iof tycker ja också bäst om de!

Nää nu ska ja göra mig iordning och leta fram något i klädväg sen åka och hämta Rasmus och Jeppe som ska med och käka

då var julen över

Jaha då var julen över även den här gången. Helt sjukt att man spenderar så mycket pengar och tid på något som i själva verket varar så kort tid. Jag är iaf nöjd med alla paket som ja köpt till folk och ja tror att ja för en gångs skull lyckats köpa saker som verkligen passar till den personen. Själv så har ja bara fått bra saker, har fått i princip allt ja önskat mig vilket är bra. Bla fick ja:

Bakmaskin
Kokbok
Smörgåsgrill
DKNY parfym
Make up store sminkning
Fat med olika skålar
Klocka
Gryta osv

Finast julklapp fick såklart Timmy av mig. Ett par hockey skridskor och en Dior parfym :) De va han värd! Tror ja (?) ;)

Idag var vi på mellandagsrean, vi skulle radie slipa skrillerna så då passa vi på. Vi fyndade massa bra saker. Bla några Dolce & Gabbana parfymer, kofta, linne, örhängen, bonus present till Wilma, hockey klubba och sen lite småsaker. Så himla mycket folk i alla affärer så man till slut såg i kors. Men värre lär de väl bli i slutet av veckan.

Nää nu ska vi bege oss ut mot Lotorp. Vi är bjudna på middag hos mamma och pappa. Vi ska även fira lite mini jul med min äldsta bror Ricke med familj, som inte var med på julafton samt resterande syskon.


måndag

Då var de inte många dagar kvar till dopparedagen. Ingen julkänsla hos mig än, skumt. Det är som sagt inte lika pirrigt med julafton som när man var 6 år.

Idag har ja äntligen fått nya däck till min bil. Jag trodde att de skulle gå på ca 2100 för två däck, men sen när vi kom dit så sa Timo att de skulle gå på runt 1500, ja blev överlycklig och tänkte att ja sparade in massa pengar på det. Men sen när ja kommer dit så hade ja sån jävla tur med däcken att ja inte ens behövde betala så mycket. Ibland ska man ha tur :)

Nu ikväll har ja vart i stallet, proppen gick 2 ggr så de va bäcksvart största delen av tiden. Svin kallt var det också. För första gången på bra länge känns de som att vi kommer få ha en vit jul i år. Ja minns förra året, då var det mulet, grått och regnigt på julafton, de borde nästan vara olagligt med sånt väder. Därför känns de bra att få ha en fin jul för en gångs skull :)
Jag har även bakat en till plåt med julgodis som ja ska ta med till mormor på julafton. Om ingen annan gillar de så vet ja att Rasmus gör de ;)

Nä nu ska ja umgås lite med babe som precis kom hem från sin träning.

Förresten, blev lite påmind av Sofia i hennes blogg om en resumé på 2009. Minns att ja skrev ihop en förra året så ja ska väl kunna knåpa ihop något i år också. Så håll utkik!

kakor

Åhh, ja som letat efter en galning efter ett sånt här kakfat- eller typ ett sånt. Dock kostar det 425 kr och det är väl verkligen i de dyraste laget.




4:e advent

4 dagar kvar till julafton :) Kan inte direkt påstå att ja har någon direkt julkänsla, inte som när man var liten och räknade ner dagarna ända från november. Ja minns att ja alltid tjuvkollade under granen vilka paket som var mina, man räknade hur många man skulle få osv, då var det antalet paket som räknades, inte vad det var som fanns i dem.

Igår var ja och Timmy hos morfar och åt. Vi orkade inte laga någon mat så vi tog med oss Selma och gick bort till honom. Vi fick min favorit, kött, potatis, bönor och sås :) Mums* Ja råkade även trycka i mig massa popcorn, men de får man göra ibland. De finns ingen som gör godare spis popcorn än morfar, den magiska kastrullen ska ja ärva sen :)

Idag vet ja inte vad som händer. Jag kommer ingen vart då de e pys punka på min bil. Morfar ska komma och fixa det sen på em, men innan dess ska ja väl ligga här och ruttna.


Brrr

Nu är de riktigt kallt ute. Kom hem från stallet för en liten stund sen. Jag hade självklart turen att ha kvällsfodringen den kallaste kvällen hittills i år. Min stackars lilla bil gillar inte heller kylan. Det är som att den fryser och kör man i ett gupp så låter de som att hela bilen håller på att rasa samman, man skulle allt ha ett garage till bettan.

Tidigare ikväll var mamma, pappa och Rasmus här på fika. Tur att ja fick lite hjälp med att äta upp allt ja bakar hela dagarna. Iof är älsklingen inte så dålig på att äta, men ändå :) Jag har även hunnit med tvätten + städat lite i lägenheten. Selma spottar ju ut stoppningen från sin leksaks mus precis överallt. Det blir ett jävla städande efter den lilla skitungen hela tiden. Just nu ser musen mer ut som en snuttefilt. Den har stoppning kvar i huvudet men kroppen är helt slapp. Haha.

Nää nu ska ja strax hoppa ner i lådan. Imorgon är de jobb 7-13 sen på em ska babe och ja på innebandy. På kvällen får vi se vad som händer :)


fredag

Då var det fredag igen. De blev ingen sovmorgon idag heller, vid halv 8 ringde klockan. Skulle på rekryteringstest idag, mitt resultat var mycket bra så de ska nog gå bra :) När ja va klar vid 10 så åkte ja direkt till Ica, handlade  lite så ja kan fortsätta med mitt julgodis. Jag har även hunnit äta, städa i skafferiet och nu håller ja på i tvättstugan. Idag vet ja inte vad som händer, Timmy åker på match ikväll så ja är ensam. Har bjudit hit mamma, pappa och Rasmus på fika, men vi får se om dem kommer. Har stallet ikväll också, så tiden rinner kanske iväg ändå.

Nu ska ja kila ner till tvätten igen, får se om ja bloggar något mer senare...

Är ja inte faster åt världens gulligaste lilla unge??
























































(Snodde några bilder av dig Pillan, hoppas de inte gör något )


Mjau, jag e söt

Klicka för att se nästa bild

julklappar

Idag har ja älsklingen och Nic vart i Linköping. Jag behövde köpa lite mer julklappar och utbudet i Norrköping har ja redan kollat igenom 3 gånger. Jag köpte iaf till Eliott, Emilia, pappa och tidigare har ja köpt till Rasmus och älsklingen. Vet dock inte vad ja ska köpa till mamma, hon är nästan svårast av alla. Har ev en liten idé men vi får se :) Kom gärna med förslag. Har även kvar Hannes och Fia, morfar, mormor och Ingvar samt lite mer saker till babe. Sen brukar de alltid slinka ner någon liten extra klapp till någon :) Möjligtvis till morfar eftersom han är bäst!

Imorse var ja uppe med tuppen, morgonfodring i stallet så klockan ringde vid 06.15. Var inte sådär jätte pigg vid den tiden. När ja kom hem var de bara att springa ner i tvättstugan och börja med tvätten. Hann även trycka i mig lite havregrynsgröt också. Sen fortsatte ja med att baka lussekatter, babe gillade dem iaf. Jag är inte så värst förtjust i lussekatter, däremot lussebullar, mycket godare med lite smör, socker och sånt smarrigt i.

De råkade även bli en liten sväng på Ikea och det är ju nästan omöjligt att komma därifrån tomhänt. Köpte 2 växter med kruka, ljus och lite smått å gott. Allt gick på ca 200 kr, så de tycker ja va ett kap.

Nu ska ja ta en mandarin och sjunka ner i soffan, förmodligen med lite tunga ögon.


gammal finns inte mer

Fick just reda på att farmor dött för en liten stund sen. Kan inte påstå att vi haft världens bästa kontakt men de var ändå min farmor, så de e tråkigt. Aldrig kul när någon bara försvinner sådär...

oj vad komplicerat

Jag har suttit och läst igenom en massa gamla blogg inlägg. Haha, de va underhållande.

Det eviga tjatet om studenten och balen. Ja minns de som igår, ja tror inte att ja har längtat så jävla mycket efter något i hela mitt liv. Tänk att få se ljuset i den lååånga svarta tunneln som skolan bestått utav. Tänk att man har pluggat sen man var 6 år, eller pluggat och pluggat, iaf gått till skolan och låtsats att man vart intresserad av skiten som lärarna försökt trycka in i våra obegåvade hjärnor. Ja glömmer aldrig matte lektionerna med Linda. Trots att matte är de tråkigaste ämne som finns så var de iaf dem roligaste timmarna i veckan. Vi lyckades med att få skäll 90% av all tid och vi var verkligen inte Ann Catrines favvo elever, de kan ja lova. Och det är snart 2 år sen vi flammsade runt i korridorerna med en nykär Linda. De va tider de.

Än idag så känns de inte som ja har tagit studenten. Jag vill fortfarande vara liten. Äta hämtmat på fredagar och äta godis på lördagar, få mat på bordet osv. Det är sånt som va så självklart på den tiden, men som man inte uppskattar förns nu.
Jag saknar studenten, de e så mycket nu som man ångrar att man inte gjorde. Både i skolan och den sista veckan. Jag minns hur rädda vi var. Dagen med stort D, den dagen man skulle ta det stora klivet ut i livet. Men istället ville ta ett så litet steg som möjligt, för att slippa. Vi var helt enkelt inte så stora som vi trodde, skulle vår kunskap verkligen räcka till?
Jag hatade skolan, jag har alltid hatat att plugga. Men med skolan kom även mycket bra saker också. Jag har träffat människor som ja har haft sjukt kul ihop med. Vissa finns kvar i hjärtat och vissa har passerat. Jag träffade Linda, som ställer upp i alla lägen. Hon är helt enkelt världens bästa kompis. Jag har även haft några av mitt livs roliga dagar tillsammans med Jennifer :)
Mycket finns i hjärtat, fina minnen helt enkelt.

Jag ska avsluta med att säga hur mycket NI har påverkat mig i mitt liv. Ni vet vilka ni är och ta verkligen åt er. Utan vänner, Timmy och min familj hade ja inte stått där ja står idag. Jag står rakryggad som en stolt och stark människa. Med kunskap eller inte, de återstår att se. Jag går min egen väg och viker inte undan för något. Tack vare er lever ja idag de bästa livet som går att leva. Det gör mig stolt, oerhört glad och tacksam för att just jag hade den turen i livet. Jag fick den bästa familjen, vännerna och den absolut finaste pojkvän man kan få. Och det priset tar allt <3

ZzzzzzzzzzzzzzzzzzZ

Fy fan på ren svenska. Jag är så trött att ja tror ja ska dö. Ja vågar inte dra på någon film för då lär ja garanterat somna. Ja vankar fram och tillbaka för att hålla mig någorlunda pigg. Detta var helt klart den värsta natten av alla. Jag kunde ju inte somna innan jobbet heller, så har vart vaken sen kl 10 igårmorse. Men nu är det "bara" 3 timmar kvar. Gud va ja längtar efter sängen och den gulliga pricken som också ligger där.

Jag tänker ju alltid en massa när ja sitter vaken såhär och har alldeles för lite att göra. Brukar tänka på hur lyckligt lottad jag är. Jag har verkligen allt, eller allt som har en betydelse enligt mig. Jag har framför allt världens bästa pojkvän, han är verkligen bäst i alla lägen. Jag är så oerhört stolt över att få gå vid hans sida och att han har valt just mig. Helt obeskrivligt. Han är den killen ja vill planera en framtid med. Det är han som ska hålla mig i handen vid altaret i framtiden, det är han som ska vara pappa till mina barn. Det är helt enkelt han som ja vill dela mitt framtida liv ihop med.

Jag älskar dig babe, nu och föralltid. 8 1/2 månad med dig nu. Helt underbara månader och många fler ska de bli.


lördag

Då var det lördag igen. Ja vaknade vid 10 och var ill pigg, hade dock vaknat 2 ggr på natten innan de. Igår kväll hade ja och Selma mys här hemma i soffan. Vi tittade på idol och ja är såå glad för att Calle är i final. Tove och Erik har lixsom vart outstanding hela tiden och båda är sjukt bra. Men Calle har lixsom gått från klarhet till klarhet, han har växt ikapp med programmet och det är de som jag tycker är viktigast. Han har gått från att vara den lilla blyga grabben med blicken i backen till att bli kung, de tycker ja är viktigast. Måste även säga att Erik var sjukt bra igår, som alla andra gånger också iof. Snacka om att kunna få en hel publik i gungning. A rockstar!

Nu ska ja och Selma strax åka till Lotorp, hon ska sova där inatt tror ja, eller iaf vara där över dagen. Sen vid 1 så ska ja på innebandy. Babe och Nic ska spela så tänkte ja hejja lite på dem. Däremot får ja gå dit själv, vilket inte är lika kul kanske. Alla jobbar eller är bakis.


Ja älskar dig Timmy Sedin.


usel tjej

Nu har ja vart sådär dålig på att skriva igen. Har varken haft tid eller lust, de har vart så mycket annat.

Idag jobbade ja mellan 13-21. En riktigt slapp kväll om man frågar mig. Imorgon skulle ja ha jobbat 9-21 men ja har bytt med Linda och ska jobba natten istället. Tyckte så synd om henne, hon vill verkligen inte jobba natt, och vad har man kompisar till för??

Istället ska ja försöka få lite ordning här hemma på dagen. Skulle behöva storstädas ordentligt här hemma. Timmy tjatar om att ja ska kolla på deras match, men vi får se hur de blir med den saken. 

Idag är ja och Selma ensamma i lägenheten. Timmy är hos Nic och han ska tydligen sova där, känns inte så jättekul, men men. 

Nu ska ja ta mig något smaskigt å gnaga på ;) Vi hörs gott folk 

RSS 2.0