Änglavakt

Jag har sett en av dem absolut bästa filmerna i mitt liv. Så verklig och oerhört gripande, särskilt i den sits jag befinner mig i just nu. Själva handlingen var inte det som var bäst utan hur dem lägger fram och visar livet. Dem klockrena citaten som gör att man undrar vad fan man håller på med. Genom allt ont kommer något gott och det är de som får oss att tro och hoppas.
Längtar redan tills jag får se filmen igen. Helt outstanding!

Sluta tro och hoppet dör, våga tro och allt är möjligt. Tro på kärleken.

Varför är vi människor så bittra? Efter idag har ja lärt mig vad som är värt att ägna tid åt och att prioritera. Inte är det att gnälla och tycka synd om sig själv. Lev i nuet, imorgon kan det vara försent. Bli glad för dem goda ting som livet erbjuder och kämpa dig igenom dem tuffa beslut som också hör till. Våga stå upp för dina handlingar och framför allt, det du älskar. Se inte allt från den bittra sidan, var glad för allt underbart du har. Dina barn, din familj, föräldrar eller något husdjur. Det är dem som gör ditt liv värt att leva. Saker som sprider lycka och glädje i just ditt liv. Du märker kanske inte hur mycket saker betyder förns det tas ur dina händer. När du står kvar ensam och ändå vågar tro, trots motgångar och missöden, det är då saker och ting blir möjligt. Vi har bara ett liv, varför inte leva det istället för att låta hoppet dö ut mitt framför våra ögon. Världen är inte ond, det är man själv som formar det. Njut istället för att må dåligt och framför allt. Våga älska!


onsdag

Sitter ute i Lotorp. Har ätit och lämnat Selma.

Morgonen har gått i ett känns det som. Klockan ringde 7.30, bara hoppa i kläderna och dra till stallet. Släppa ut alla hästar och mocka, men nu är allt klart. Så då behöver ja inte åka ut något mer idag. Sen bar de av hemåt, ringde Vallonbyden och fick tid för visning nästa vecka. Usch, det är med en klump i halsen. Jag trivs så bra i lägenheten vi har nu. Kommer aldrig kunna få en så fin för det priset igen. Så där försvann den chansen. Men det är som det är helt enkelt. Får hoppas att dem ja ska kolla på är fina.

Åkte ut till Vårtan en sväng till, tröstade mig lite. Gav dem lunch hö och gullade i hagen. Jag har världens bästa häst. Helt underbar, eller oftast iaf ;) Så länge hon har 4 ben i backen :) Hon har blivit så stor nu. I höst startar allvaret. Ridning och fasta tider. Hon ska få gå på ett välförtjänt bete med massa unghästar först, sen är de slut på loppandet. Tyckte nyss ja hämtade henne, men tiden springer iväg. Det är 1,5 år sen nu!

Ska snart ge mig iväg och hämta morfar. Ska med honom till sjukhuset, säkert lite prover och sånt nu efter operationen. Senare ikväll ska ja på bio och sen äta goo mat :)


stolt matte

Har vart på lång promenad med min lilla häst idag. Hon var så duktig så, bara hon vill :) Hon skötte sig iaf exemplariskt och det är ju skönt att hon kan visa även den sidan ibland :)
Nu kurrar magen så ska kila iväg och kolla om det är klart i ugnen. Selma har smaskat i sig sin mat + att hon är nybadad, så hon är nöjd. 

Har iaf hunnit röjja här hemma idag, så de ser lite bättre ut. Har även tvättar 2 maskiner + fikat med Linda en sväng. Nu väntar iaf en lugn kväll men lite poker. Håller på att spela ihop till mitt köksbord som ja ska köpa. Har ju faktiskt hittat ett till ett kanon pris, så de ska ja köpa vilken dag som helst. Pokern går bra just nu. Har spelat in 650 kr på 2 dagar så får väl hoppas att turen håller i sig :)


stökigt

Fy fan på ren svenska vad det ser ut här! Tur ja är ledig större delen av morgon dagen så ja kan röjja lite. Vet inte vad som har hänt. Jag tappar fan aldrig kontrollen, men nu ser de ut som ja tappat den flera gånger om :P Kläder till förbannelse, trodde inte ens ja hade så mycket kläder. Disk sen flera dagar tillbaka och ja gud vet allt. Så imorgon blir det röjjar tag här hemma.

Ska även försöka planera något med Linda :) Se vad vi kan hitta på!

Jag är så sugen att gå på bio, men vill fan inte sitta och hålla Linda i handen, och ännu värre, dela popcornen. Då får ja ju inga själv :) Skämt och sido, hon får väl duga i värsta fall:P
Sista jobbdagen imorgon, sen tar ja helg. Lite tidigt, men ja jobbar ju 12 timmars pass när alla andra har helg så!

Nää nu väntar sängen, börjar 7 imorgon så det blir tidigt!

lördag

Hemkommen från stan. Jag hämtade upp lillebror redan vid 10 och tur var väl det. När vi kom dit var de lugnt och skönt men när vi skulle hem var det hur jävla mycket folk som helst. Vi har vårt egna lilla mini Stockholm på Maxi.
Jag köpte ett par jeans, puma skor och ett par strumpbyxor. Bara väl behövliga saker faktiskt. Sen skulle ju Rasmus få välja en födelsedags present, självklart valde han de dyraste han kunde hitta, ett par jeans på MQ. Tur att han har världens bästa syster :)

Nu ska ja strax hoppa in i duschen. Ikväll ska vi fira mamma och Rasmus. Ska sova där ute sen också. Imorgon är de söndag, vilket betyder Chiva dag. Men imorgon kommer Jennifer hem så då får pållen tillbaka sin gamla skötarinna :P


fredag

Jaha då var de fredag igen.
Sitter här i min ensamhet och tråkar. Har jobbat hela dagen, eller ja från 13-21 iaf. Men vilken seg dag, vet inte va som gjort att den vart så nedrans seg. Är helt slut i huvudet nu. Mycket som rör sig i mitt lilla huvud just för tillfället.

Imorgon blir de upp med tuppen och släppa ut hästarna. Ska göra klart där ute också så ja slipper åka ut en gång till imorgon.
Efter stallet ska ja dra med mig lillebror till stan. Han har fyllt år och ja har inte köpt något till honom. Så tänkte att han ska få välja något som han behöver istället. På kvällen ska vi fira honom + mamma som fyller på måndag.
Kort och gott den helgen. Söndagen vet ja inte vad ja ska göra. Förmodligen sitta här hemma och inte göra ett dugg.


-

Känner mig så besviken. Är jag inte värd bättre? Jag som trodde att ja kände dig, hade ja helt fel, eller varför känns allt såhär? Är så trött på att inte veta. Att bara gå och vänta. Vet inte vad ja väntar på heller, det förflutna kanske?
Livet är fullt av motgångar. Men de gäller som sakt att klara att resa sig upp och gå rak i ryggen ifrån dem. Bära fanan högt och kämpa. Men vart har gnistan tagit vägen? Kan den bara slockna eller ligger den fortfarande någonstans och glöder?
Jag vet att den fortfarande lyser hos dig, så det enda jag ber dig om är att ta det där förbannade steget och resa dig upp igen. Visa den revansch som du är värd istället för att kravla runt i ditt förflutna.

Jag vill inte ta mer nu, det har redan gått för långt. Jag är värd att få veta!

snabbis

Slänger in ett snabbis inlägg.

Ska strax dra på mig jackan och sticka till Wilma. Ska va lite barnvakt medans Pillan är i stan :) Ska bli, va länge sen ja träffa pott sorken nu :)
Vid 12 blir det jobb. Flexade halva dagen, men det är de värt. Ikväll ska ja till mamma och äta våfflor. Smaskigt! Imorgon ska ja jobba extra mellan 13-21 så ja blir inte så värst social då heller. Som sagt. Känns som ja inte gör annat än jobbar. Men pengar behövs!

?

Livet suger just för tillfället. Man vet inte vem man kan stödja sig och lita på längre. Känner mig otillräcklig och totalt värdelös, kanske känner ja rätt eftersom motsatsen inte bevisas. Förstår inte hur en människa kan lägga ner så mycket kraft och ändå inte lyckas. Många frågor utan svar, vet förresten inte ens om ja vill ha svar. Hur kan allt vända så fort, och hur kan allt bli så jävla fel? Hur kan man ha så fel, fast att man själv tycker man ha rätt?
Är livet orättvist eller har vissa bara otur? Ska man vandra på en skör tråd hela livet och vara rädd för att ta de där sne steget? Steget som antingen bär eller brister. Jag vill inte att allt ska brista, men de verkar sakta men säkert göra det ändå.

Livet ska inte vara en börda eller ett helvete som man inte trivs i. Alla har rätt att vara älskade, men är alla det? Jag börjar tvivla på den frågan. Det enda ja vill är att vara älskad av personen som ja idag har levt med i 1 år. Frågan är om jag fortfarande är det?

på´t igen bara

Jaha då var de kväll igen. Förstår inte vart dagarna tar vägen? Trots att ja bara jobbar 75% så känns de som ja inte gör annat än jobbar. Passet har iaf gått ganska snabbt, vilket är skönt. Imorgon börjar ja kl 7, fy vilken hemsk tid. Skulle ha slutat 13, men dum som ja är sa ja att ja kunde jobba över och fortsätta till 16. Får åka direkt till stallet efter de, hästarna ska in. Sen blir det hem och ta igen sig lite. Hämtade ut lite saker ja beställt från jotex idag, så kan ju pyssla lite med det.

Dags att ta 2 tabletter så ja somnar gott och sen hoppa i lådan. Vill ogärna försova mig så Jimmy får sitta ensam, trots att det hänt x antal gånger från andra hållet :P

Go natt!


time to work

Dags att slänga iväg ett inlägg innan jobbet kanske. Igår var ja däckad. Stackars Timmy som bor ihop med mig dem dagarna ja är sjuk. Då är ja världens ynkligaste och vill att hela världen ska serva och tycka synd om mig. Vilket är helt rätt, eller hur?
Min halsmanetdel svullnade upp igen, så de såg ut som en pingisboll satt fast i halsen på mig. Det gör så fruktansvärt ont. Hela halsen var röd och smal som ett sugrör. Jag fick ligga i karantän i sovrummet och överdosera c-vitamin och bada varannan timme för att känna mig vid liv. Timmy gömde sig i vardagsrummet, han får absolut inte bli nersmittad. Så honom såg man inte skymten av på nästan hela kvällen. Förutom när ja skrek och ville ha något :P haha
Men imorse när ja vaknade va ja frisk som en nötkärna, eller typ iaf. Halsen är mycket bättre just för tillfället, men ska fortsätta knarka mucoangin och c-vitamin så ja får bort eländet för alltid. Jag som aldrig brukar va sjuk har vart små krasslig en lång tid nu.

Igår var vi iaf hos morfar en snabbis. Han mådde bra och det är skänt att se honom så pigg och glad. Om allt har gått bra inatt och om ultraljudet på hjärtat ser bra ut idag så får han komma hem. Guud vilken lycka :)

Nää nu ska ja packa ihop lite mat och sen åka mot jobbet. Jobbar till 21, hoppas babe e hemma då iaf. Han skulle till Petra efter att han slutat, så de märks. Saknar honom iaf :)

lördag

Hemma från Borlänge igen då. Fy fan för den vägen, de verkar även som hela Sveriges lastbilar åker på samma väg som mig också. Idag var de bättre men förra veckan var de helt värdelöst. Engla blev iaf glad för att få följa med hem igen.
Stannade även en snabbis på ikea i Örebro. Mamma köpte en tv bänk i högblank svart, snygg faktiskt. Ja nöjde mig med några choklad ägg från Anthon Berg, as goda. Dock hittade ja den perfekta bokhyllan som ja letat efter länge. Valnöt verkar inte existera i bok hyllor eftersom ja ska ha det, men ibland ska även ja ha tur. Tråkigt nog va den lite för lång för att få plats i bilen, så ja får väl ta en tripp till Örebro med transporten snart :)

Nu ska Timmy och ja åka ut till mamma och pappa och äta mat. Kan behövas efter den här dagen med bara 2 korv med bröd på ikea. Eventuellt ska ja träffa Linda en sväng. De beror på vad klockan springer iväg till :)

Siemens fest idag förresten. De vill ja också gå på. Vi åkte förbi en massa finklädda människor på vägen hem. Har hört att det ska komma ca 4000 pers, det kan man kalla fest va ;)

bläää

Vilken vecka. Jag är helt slut i både hjärna och kropp.

Jobbade 8-16 idag. Vaknade imorse och trodde ja hade dött, svettades som en svettbomb och hade ont i huvudet. Inget att göra åt mer än hoppa i kläderna och göra de man måste. Efter jobbet brummade ja till stan och hämtade babe. Vi köpte en ny laddare till datorn eftersom den gamla helt plötsligt inte vill leka med oss längre. Den har lukrats upp i ena änden och igår sprakade om den, inte så bra tecken kanske så den fick bytas.

Blev även lite mat inhandling så nu ekar de inte i skåpen längre.

Timmy lagar mat, duktig som han är. Tur de iof, jag är vrål hungrig och då är ja inte rolig att tas med :)


lill lördag

Då var vi framme vid lill lördag igen. Har hunnit med 3 timmars team idag, dammsugning och matlagning och det är mycket när man känner sig lite krasslig.

Ska strax iväg till medley med Linda. Ska träna step för första gången och det kan gå precis hur fan som helst. Jag har zero koordination i kroppen, har alltid vart dålig på att göra flera saker samtidigt så det här kan bli klurigt. Men de ska bli kul att prova på, kör ju på mina gamla rutin pass annars så! Dessutom har ja världens träningsvärk från förra passet, så det kan som sagt bli riktigt roligt. Iaf för dem stackarna som kommer råka kolla på det!

Nähä dags att hoppa i kläderna kanske och invänta Babe som kommer från jobbet snart :)


..

Idag är ja däckad, orkar ingenting. Hände något efter träningen igår, kände mig yr och hade ont överallt och idag är de inte direkt bättre. Skippade body pumpen idag för lite vila istället. Iof är de inte så konstigt att ja e slutkörd. Dem dagarna ja va ledig innan ja gick på och jobbade helgen var fullspäckade med resor till sjukhus och Borlänge. Sen 12 timmars pass hela helgen och igår dagen efter allt jobb så var vi ju inne i stan och fixade lite små saker. Så lite vila är ja förtjänt av!

Igår var morfar på operation. Hela dagen gick åt att vänta på att läkarn skulle höra av sig. Han har gjort en bypass operation för att förhindra ännu en hjärtinfarkt. Allt låter så våldsamt. Man går ju in och knäcker revbenen för att komma åt hjärtat, sen "kopplar" man bort hjärtat och byter ut dem dåliga kärlen mot nya friska kärl. Allt har iaf gått bra och ja ringde honom förut idag.

Jag och mamma ska in och hälsa på honom nu innan ja ska till jobbet. Så dags att hoppa i kläderna!

Jag har världens finaste hund!


innebandy och köööööörv

Är så hungrig att ja tror ja dör snart. Blir inte de minsta bättre heller när man känner lukten av mat från köket, jobbigt att vänta. Timmy gör kyckling klubbor och klyftpotatis, kommer sitta som ett smäck efter bara 2 korvar på hela dagen.

Har ju som sagt vart i Linköping med morfar och mamma idag. Lite förberedelser för hans operation på måndag. Ett evigt väntande på dem där sjukhusen, men mamma och ja smer iväg till ikea en liten stund. Fick med mig lite smått och gott hem, fick 300 kr av morfar + att mamma betalade lite så de blev billigt för min del. För en gångs skull ;)

Nähä, dags att äta och sen åka till aluceum. Match idag, jag hade hoppats på att få se Jihdes bror, men nu ska han tydligen inte vara med längre, så får väl försöka klara mig.


Dalmoss

Då var det dags att bege sig iväg då. Solen skiner så de känns lite slöseri att sitta i en bil hela dagen, men men.

Vaknade med tuppen imorse när Timmy åkte till jobbet. Min ena halsmandel har svullnat upp igen och gör så helvetes ont, så kunde inte somna om efter det. La mig med täcket i soffan och halvsov till något dåligt program. Varför är de så skönt att sova i soffan? Antingen så har vi extremt skön soffa ( vilket ja tvivlar lite på när Timmy och Nic suttit där med sina goa rumpor och tryckt ner hela sitsen ) eller så är det något fel på mig. Kan vara lite av varje om man frågar mig.

Nä nu ska ja dra mig iväg mot fjäll trakterna med mina små vovvar. Ha en bra dag fina människor :)

Bjuder på 2 Wallis bilder <3

 


hihi

Har jobbat kväll även idag, men nu är ja äntligen hemma. Är helt slut, vet dock inte varför eftersom den här kvällen har vart ovanligt lugn. Skönt med lite helg nu. Eller ja, de blir ju min lilla "mini helg" nu eftersom ja jobbar 12 timars pass hela helgen. Så får passa på att vara lite "ledig" nu. Vad nu ledig innebär? Är ju iväg hela dagen imorgon och på torsdag ska ja fälja med morfar in till Linköping. En liten extra koll nu innan hans operation på Måndag. Usch, är lite nervös över det där, men det kommer gå bra. Eller det måste gå bra, älskar ju honom och hur fan skulle mitt liv se ut om inte han fanns. En fråga utan svar, som ja hoppas inte kommer behöva ställas på lååång tid.

Ska hoppa ner i lådan strax, behöver vara någorlunda pigg imorgon när ja och mamma åker mot Borlänge. Engla ska paras, äntligen :) Nu hoppas vi på flera små Wallisar som springer runt och gör rackartyg. Men de är ju några veckor kvar tills dess tyvärr.
Hon vi ska till har valpar på 4 veckor hemma nu. Undra om ja kommer hem imorgon eller kanske till helgen? Jag kanske också kan få stanna kvar några dagar?
Nää, jag har ju Selma och Timmy. Vem behöver ännu något mer att ta hand om, tror ja klarar mig :) Även om de skulle vara myspys, nää nu får de va slut på valptankarna ett tag.

Sov gott alla människor, de kommer jag göra bredvid den finaste på jorden <3



tisdag och sol

Har precis landat i soffan, för en liten stund iaf.

Var uppe med tuppen imorse. Var med Engla och Selma till veterinären. Vaccination och hjärtkontroll. Allt gick som vi hoppats så nu ska Engla paras igen. Redan imorgon åker mamma och jag till Borlänge med jycken. Myspys med valpar igen. Vi har ju inte så många kullar nu förtiden, men då är det desto roligare när de väl kommer valpar. Får vi se om de blir en ny liten Wallis :)

Solen skiner även idag och det gör mig så glá. Hettade på benen när ja va i stallet så hästarna blev av med täckena även idag och snacka om att dem blev nöjda. Vårtan och Disa började klia varandra direkt :)

Nu ska ja aldeles strax börja med maten. Har lovat min älskling att ja ska göra hemmagjorda köttbullar och potatismos, så de e väl bäst att jag håller de.


åhhhhh va underbart

Jag kan inte sluta prata om detta underbara väder. I flera månader har vi fått stå ut med en förbannat envis snö, det har bara vräkt ner och vi alla har nog haft funderingar på vart allt i slutänden ska ta vägen.

Idag skiner solen som aldrig förr, så ett litet ynka hopp om att vi ska få vår även i år har tänts. Jag har haft balkong dörren öppen hela eftermiddagen och det känns ljummet ute, typ iaf. Det fullkomligt regnar från taken här. How wonderful!

Jag ska strax bege mig mot jobbet. Sen ta med mig E ut på en låååång em promenad så vi hinner få lite mer sol på oss. Hoppas detta väder håller i sig nu. De tror ja Timmy hoppas också. Jag har vart en riktig sur puppa dem senaste dagarna, men nu jävlar är humöret på topp! Kanske till och med ska överraska honom med lite massage ikväll. Eller nä, ja ska inte lova för mycket nu! :)


Dull ungen i solen <3



Vårtan och Disa fick njuta i solen utan täcken idag. Snacka om att dem va nöjda. Vårtan gjorde sina fina kaprioler och konster som hon kan. Igår hade hon även sadel på sig för första gången utan en reaktion. Duktig pålle är hon :)


liten update

Hello!

Veckorna bara rusar iväg från oss. Idag är veckan som ja länge längtat efter, jag börjar på schema. Visserligen bara 75% men de är skönt att veta att man får in den fasta lönen iaf. Jobbar 16-21 ikväll och likadant imorgon, lyx pass.

Idag har ja haft en slö morgon i stallet. Hade ingen brådska hem eftersom Timmy ändå är på jobbet. Solen skiner och värmer hur mycket som helst nu så de va jätte skönt där ute.

I helgen och veckan som var har mina kusiner från Sthlm vart här. Vilket betyder att jag och Timmy tillbringat mycket tid med dem ute i stugan. Selma har lekt med Sigge, som för övrigt är typ 10 gånger större än henne. I lördags firade vi även Emilia och Hannes som båda fyllt år. De blev fika och paj + en lång promenad med Wilma :)


pust

Är helt slut efter träningen. Stannde kvar en timme efteråt och bubblade med Linda, sen satt vi med balsam i bastun så nu är de lent som aldrig förr. Nu har ja betalt mina sista räkningar, usch vart tar alla pengar vägen?

Jag ska aldeles strax stänga ner allting här, så ja får min skönhetssömn. Imorgon väntar jobb 8-16, en riktig mördar dag om man frågar mig.


jävla snö jävel

Har precis kommit in från en skogspromenad med hundarna. Snön fullkomligt vräker ner så vi såg ut som snö monster allihopa när vi kom hem. Direkt när vi kom hem stallde ja mig och skotta snö, eftersom de vart + grader i några dagar nu så har de blivit en massa slask på hela uppfarten vilket resulterar i en skridsko bana när man kommer med bilen. Försökte iaf få bort de mesta, men nu laddas de väl på med nytt igen :P

Jag ska strax bege mig mot Finspång. Har ju lovat å hjälpa till att städa Hannes gamla lägenhet, vilket kan ta sin lilla tid då ingen av dem har städning som direkta hobby. Sen ikväll så står träning på schemat. Känner att mitt samvete svider efter den här helgen. Har stoppat i mig alldeles för mycket onyttigheter.


RSS 2.0