Dunbollar

Jag har hittat min blivande hund. Nästan lika söta som Selma :)

       






badkruka

Imorgon ska lilla Mathilda hoppa i bikinin igen. Drar till ett soligt land imorgon...

Nää vars ja ska till badhuset och plaska lite. Mina 08:a kusiner är här eftersom dem har lov så tänkte roa dem lite i badhuset. Jag som bara brukar relaxa, men de lär väl inte vara en lugn stund imorgon. Sist jag och Linda badade så simmade vi ut utomhus och flöt runt i strömmen. När vi väl skulle simma in igen så fastnade ja i den där  förbannade strömmen och kom ingen vart. Jag gled runt varv efter varv samtidigt som jag och Linda skrattade så vi höll på att kissa på oss. Jag får lixsom ingen kraft heller när ja fnittrar så ja bara for runt. Till slut kom en pappa ut och sulade tag i min arm så ja kunde simma in igen. Skönt det, hade ingen vidare lust att flyta omkring där till medley stängde. Imorgon ska ja dock försöka hålla mig till enbart rutschkanorna.

Jag ska även jobba mellan 16-21- Hinna till tandläkaren + träffa Jennifer en liten stund. Ser ut som även den dagen kommer springa förbi :)


onsdag

Det hjälper att klaga och gnälla lite på det dåliga vädret för idag är det strålande sol och jätte skönt ute :)

Idag ringde klockan tjugo över 6. Då var det bara å hoppa i kläderna och åka mot stallet. Lyckades fördriva 2 timmar där borta så var inte hemma här förns halv 9. Nu har ja tjänat in lite pengar på mitt extra jobb/pokern. Strax ska ja hoppa in i duschen och sen plocka fram något att laga till lunch.
Halv 1 ska ja jobba, men bara fram till 4 så de blir ett kort pass.

Bloggar något lite roligare innan ja åker :)

woho

Äntligen sol. Det här regnet konstant här i typ 1 vecka, lera precis överallt.

Idag blev ja väckt vid halv 10 :) Vid lunch mötte jag och Linda upp Timmy i stan, käkade med honom samt kollade in hans jobb! Efter det så har vi vart på plantagen och fyndat blommor och så köpte jag 2 lyktor som man hänger i fönstret, jätte fint blev det :) Jobbet ringde även på vägen in till stan så nu ska ja jobba ikväll. 16-21, det är ett lagom pass.

Imorgon är det lilllördag och även då stundas det jobb, vet dock inte mellan vilka tider än. Så det återstår att se.

Nu ska ja lira en poker turnering och sen sticka iväg mot jobbet.

Later alligator!


Långt men betydelsefullt

Sitter och funderar och lyssnar på en av dem finaste låtarna som finns. Varför funderar man när man egentligen inte har något att fundera på. Är det för funderandets skull eller mår man bra av det? Förmodligen en fråga utan svar, som så många andra frågor.

Idag satt ja och läste igenom en massa gamla blogg inlägg. Jag blev både glad och ledsen, egentligen borde ja gett fan i att läsa något. Så pass väl känner ja mig själv.

För exakt 1 år sedan mådde ja väldigt dåligt. Jag var fast i en ond cirkel och jag hade i princip börjat ge upp hoppet om att livet innebar något annat än förvirrande ord och falska meningar. Samma dagar med samma rutiner, ingen avvikelse på något sätt. Jag var fast i en tanke om att livet faktiskt gick vidare, det visste jag att det gjorde förr eller senare. Jag var så skoltrött som man kunde bli. Många lektioner blev lidandes, ja stannade hemma för att orka göra något annat. Jag ljög för många om många saker och ja var helt enkelt förvirrad. Mina betyg hängde på pott kanten, men ändå så orkade ja inte bry mig. 12 års skolgång kunde dra någonstans, just då kändes de faktiskt som så. Jag ville leva livet. Livet med den kille som hela tiden fanns i huvudet, men som just då var totalt oklar för mig. Jag ville jobba, tjäna mina egna pengar och känna mig vuxen och betydelsefull för dem i min omgivning. Jag ville planera mitt liv tillsammans med någon, någon som ja visste vem det var. Han var självklar och jag ville inte leva tillsammans med någon annan än honom. Han var perfekt, vacker, smart och sådär lagom svår att förstå sig på. Jag visste att jag hade valt rätt, samtidigt som ja inte visste hur saker och ting skulle gå till. Jag var beredd att ta mina saker, häst och hund och flytta. Bara för hans skull, för att få vara med den personen ja älskade. Jag levde i ovisshet, jag visste ingenting om något.

Jag visste inte om ja ville veta heller. Ibland är det skönt att inte veta, att leva i den lilla bubblan utan någon kontakt med omvärlden.

Tiden gick, månaderna sprang förbi och dagarna passerade. Samma ovisshet och hoppet började sina. Livet hade kanske sakta börjat gå vidare?

Fredag den 6:e Mars, ett ganska unikt datum. Inte för att det är dagen efter min brors födelsedag utan för att det var den dagen som ljuset tändes, en svag låga men den fanns ändå där. Jag blev glad och samtidigt frustrerad och nervös. Hur skulle man bete sig? Jag var säker, den här chansen kom bara en gång och jag skulle inte sabba den. Jag skulle inte vara arg och sur, för innerst inne var det inte de jag ville vara. Jag ville vara förstående och börja om. Börja om på något som skulle stavas VI. Något som jag hade saknat och längtat efter i 6 månader.

Jag är så glad att jag var förstående, att jag förlät och inte var långsint. Idag är ja lycklig tack vare det. Jag lever dagarna tillsammans med den personen som betyder mest för mig. I upp och nergångar har vi ändå hållt ihop, de har gjort oss starkare och säkrare. Att få vakna upp vid din sida är det bästa som finns. Att planera och göra saker är obeskrivligt och helt underbart. Jag lever i den dröm som ja saknat. Drömmen utan slut!

7 månader har gått sedan en av dem bästa dagarna i mitt liv. Bara början på den långa sagan som vi lever i. Jag vill aldrig att den ska ta slut. Jag vet att du tycker detsamma och det gör oss starka.

Jag älskar dig Timmy, nu och föralltid. Framtiden ligger framför våra fötter och jag vill ta dem stegen med dig. Tillsammans ska vi skapa minnen, både bra och dåliga. Vi ska göra allt det vi drömmt om, och vi ska göra det tillsammans!

Du finns i mitt hjärta <3





hej hopp

Jaha då var man ensam igen. Hela den här dagen har vart en evig ensamhet förutom den lilla stunden som mamma och rasmus var här och fikade. Jag brukar gilla att vara ensam lite ibland, men inte för mycket och absolut inte jämt.

Idag var jag och Selma uppe med tuppen och åkte till stallet. Vi morgonfodrade och slängde ut dem små djuren. Skönt med sällskap, även fast Selma fick sitta kvar i bilen, det är så jävla lerigt och ja är trött på att behöva bada hund så fort man vart någonstans. Vi har även hunnit baka en fusktosca och fikat lite.

Vi var även en sväng till skogen imorse för att plocka lite svamp. Såg inte en ända svamp jävel så de var ju kul!

Nu på em har vi vart i stallet och mockat osv och sen hamnade ja framför spisen. Nu tänker ja hoppa in i duschen och kanske dra på någon film. Vi får se hur de slutar!

freeeeeeeeeeeeeeeeeeedag

Då var man hemkommen från jobbet. Ännu en vecka har passerat och jag blir rädd för hur fort tiden går. Det kanske är sant att tiden bara går fortare ju äldre man blir. Tycker inte man hinner med så mycket annat än jobb, häst och pojkvän.

Idag jobbade jag till 1. Lagom lång dag :) Jag ska strax ta tag i dammsugningen här hemma, ev baka något också. Sen är de bara att slänga sig i bilen mot stan. Ska möta upp Timmy när han slutar vid 5 och så ska vi handla. Jag ska försöka förhandla till mig en liten sak, om ja lyckas berättar ja de senare ;)

Imorgon spelar babe match i Karlstad, vilket betyder att ja är ensam hela dagen. Ska tillbringa den i Lotorp tror ja. Pappa ska få äran att byta däck på min bil sen måste ja städa den. Ser ut som ett helvete rent ut sagt.

Love from moi

Julklapp kanske??

ZoomaZooma


     



               

vet inte vad ja skrivit egentligen?

Undra vad det är som får en människa att ge upp? Vad gör man när man kämpar och kämpar men ändå inte kommer någonstans. Vad får människan att fortsätta, fortsätta skrika fast ingen hör. Fortsätta gå framåt fast man hela tiden tar ett steg bakåt. Ur allt ont kommer något gott, de har ja fått lära mig, men stämmer det för alla? Mitt liv har vart så förbannat bra, eller det är bra. Jag kan inte tacka någon annan än min familj för det. Dem har alltid ställt upp, alltid funnits för mig både mamma och pappa, men kanske på lite olika sätt.
Varför ställer inte alla föräldrar upp? Vad gör att banden bryts?

Jag blir så ledsen när ja pratar om det. På samma gång finns en sån förbannad ilska inom mig. Jag syftar på en person när ja skriver det här. Jag tror den personen vet om det också. Skulle kunna skriva en hel novell, men ska hålla hårt i mig själv för att inte göra det.

Snart är min tid kommen, tiden med familj och barn. Jag längtar som en gnu. Vi brukar prata om hur små vi är, jag och Linda. Men grejen är den att vi inte är så små längre, vi fyller systemet och får lagligt titta på disney adult. Vår tid är kommen skulle man kunna säga, även om vi inte riktigt har insett det :P Jag har fått för mig att när man passerar 25 års sträcket så blir man tråkig. Man har fula kläder, varken ung eller gammal, man pluggar och knäcker extra på något tråkigt kontor eller på ICA. Man är helt enkelt nere på botten. Hoppas fan att det inte blir så bara, men ja ska va en coooool 25 åring och åren fram tills de också. Jag ska bygga hus, köpa en flott bil och skaffa barn. Sen har mitt liv börjat!

badrum



Så här skulle ja vilja göra i vårt fula badrum. Piffa upp det med lite speglar i kaklet....

lerigt värre

Jahop, då har ännu en dag susat förbi utan något händelserikt. Var på jobbet mellan 8-16 och direkt efter det åkte taxi Mathilda ut till Lämmetorp och hämtade hem lille brorsan från praktiken. Det är deprimerande att vi går mot mörkare tider, känns som man snart inte kommer kunna vistas i solen någonting.

Skulle släppa in hästarna + kvällsfodra idag. Var där ute vid 7 och de va bäck svart, tur att det är lugna och snälla hästar annars skulle de kunna vart kalabalik där ute. Något mer som är deprimernade är den förbannade lera som bosatt sig här hos oss. Selma var med i stallet och kom hem som en ler klump, och hon som badade för några dagar sen för att hon va så himla skitig??
Det är dessutom uteslutet med något annat än stövlar i stallet då man har lera upp till knäna nästan.

Imorgon rullar dagen på i vanlig ordning. Ska hem till Lotorp på dagen och vara lite hundvakt och sen på kvällen ska ja jobba. Det är personal fest imorgon också så de lutar kanske åt att jag får vara chaufför på natten, men vi får se hur det blir med den saken.

Nu ska ja strax sova, men ska först vänta på världens bästa pojkvän som står i duschen :)

fler godingar

                           


                   


frugan

Idag är hemmafrun i farten igen. Har dammsugit, torkat golv, bytt lakan, lagat lite mat och nu håller ja på å tvättar. Av någon konstig anledning blir det hur mycket disk som helst när både jag och Timmy är hemma. Ingen orkar ta tag i disken så de byggs på och blir ett stort berg.

Jag ska strax klä på mig och göra mig iordning för jobb. Slutar vid 9 så de blir en kort dag. Imorgon är ja ledig som de ser ut just nu, då ska ja ta tag i att putsa våra fönster, innan de blir för kallt. Kanske baka lite också, sånt som märks.


ellos

 
















                                                                            







 

Har hittat lite saker från ellos som ja vill beställa, bla den här tröjan. Blogg.se muppar som vanligt så fick inte in fler bilder i samma inlägg så kunde bara visa denna. Hoppas min lön tillåter lite shopping bara(?)


fredags myyyys

Jaha då var det fredag igen. Den här veckan har gått så jäkla fort, vilket alla veckor gör iof. Bara bra det för då är de lön snabbare :)

Igår jobbade ja som sagt hela dagen, och då menar ja hela dagen. Efter att ja slutat åkte ja direkt till affären och handlade lite. Sen var det bara att ta tag i all disk och sen hoppa i lådan. Idag blev ja väckt vid halv 10 och nu hamnade ja här....

Idag väntar de jobb, börjar kl 1 så ska snart börja göra mig iordning. Slutar vid 9 och då är de väl inte så mycket ork kvar i mig.


onsdag kväll

Då har man avnjutit ännu ett avsnitt av bonde söker fru. Jag blir så larvig när ja ser såna program. Sitter och fnittrar och är allmänt nöjd :P Jag tycker bara dem är så gulliga :)

De blev mycket fika idag, morfar hade med sig popcorn också, så de slank ner lite sånt med. Jag har även hunnit med att laga lite mat och kört babe till träningen.

Nu ska ja slummra till i soffan tills min pälskling kommer hem. Imorgon väntar jobb mellan 8-22, en låååång dag :)

Sov gott turturduvor, det ska ja göra :)

onsdag

Nu har Ricke Pillan och Wilma nyss åkt :) Jag satt här och spela lite poker, titta på Änglagård och bara tog de lugnt. Helt plötsligt plinga de på dörren och där stod dem. Trevligt trevligt :) Så nu har vi fikat en snabbis innan bvc.

Nu ska ja dra fram dammsugaren och få lite ordning här. Vid 2 kommer mamma, morfar och mormor hit och fikar. Dem vill se nya lägenheten så då passa ja på att baka lite igår och idag. Kladdkaka, fusktosca och blåbärsmuffins blev de :) Man lever ju bara en gång i livet och att baka är min passion så därför får man unna sig.

Nähä dammsuga var det!

lalala

Jaha då var de en ny vecka igen. Idag är ja ledig och det är så skönt, har nästan glömt bort hur det känns att inte ha något att göra precis hela tiden.

Imorse var de en snubbe från canal digital här. Han installerade vår parabol så nu har vi ca 500 kanaler att välja mellan. Undra om ja kommer ha beslutsångest när ja ska välja kanal. Ja och Timmy kommer säkert slåss om vem som ska välja också.

Efter det så har ja vart riktig hemma fruig och bakat både kladdkaka och blåbärsmuffins. Snart ska Selma och ja åka och handla, ja ska baka fusktosca och sen ikväll ska vi äta goood mat :)

Nu ska ja ner till tvättstugan och hämta upp den sista tvätten!

Hörs senare!


Verruca

Vet inte hur många gånger ja kan säga att ja är världens bäst lottade människa. Inte i alla avseenden men i många.

För nästan exakt 10 månader sen åkte en ivrig dotter och en ivrig mamma med bil och transport till Skåne, en 5 timmar långa bilresa senare var vi framme vid vårt mål, Hässleberga. Där möttes vi upp av ett litet föl, hårig och smutsig. Ful som stryk just för tillfället. Jag var så glad, så förväntansfull och så jävla lus pank som det gick att vara. Men ändå var ja så nöjd. Jag har haft egen häst sen jag var 8 år och jag red innan ja kunde gå. Hästar har alltid funnits i mitt liv, på något sätt och i någon form. Men just den dagen hade jag köpt min alldeles egna häst. Betald med pengar som ja slitit häcken för att tjäna ihop. De blev många dagar i den där förbannade korvkiosken, men helt klart värt det. Jag var så stolt, men framför allt så kände jag mig så vuxen och så förnuftig på något sätt.

Första gången jag såg Vårtan var samma sommar samtidigt som Falsterbo. Jag har tidigare haft hennes mamma och ville hälsa på henne nere i Lund. Jag klev in i en hage med 20-25 små föl så studsa omkring. Men det var en av dem som utmärkte sig i mina ögon. En liten fegis som flög iväg så fort hon fick syn på oss. Men sedan var de som om hon förstod. Hon kom fram till mig, luktade och var hur kelig som helst. Jag blev helt såld och kunde bara inte slita mig därifrån. Hon var för bra för att va sann och helt perfekt. Liten, gullig, smutsig och så luktade hon bajs såklart. Jag ringde mamma direkt och sa att den där hästen skulle ja bara ha, till vilket pris. Med tunga steg lämnade ja hagen och åkte hem till kära Finspång. Men hela tiden fanns hon där, hon etsade sig fast som en liten parasit på min lilla hjärna. Jag försökte med allt möjligt, men Lena skulle inte sälja henne.  Men idag står hon här hemma hos mig, möjligtvis min vilja och övertalningsförmåga??

Vårtan är än idag så himla fäst vid mig. Hon följer mig vart ja än går, både med kroppen och med blicken, varenda sekund finns hon där och vakar över mig. Hon kommer när hon ser mig och springer ja så springer hon, hon är helt enkelt en riktig morsgris och hon skulle gå över eld för min skull, de vet jag. Jag sitter med tårar i ögonen när ja skriver det här. Vissa tycker säkert jag är jätte löjlig, men ni får tycka precis vad ni vill. I dont care. Hon är en sån stor del av mitt liv och hon betyder så mycket. Vår tid är snart kommen och vi ska starta vårt kapitel där ja slutade mitt förra. Hon är en förjävla bra häst och vi ska sopa banorna runt om i världen. Jag ska tillbax dit där ja en gång var, en inbiten tävlingsmänniska som jag är. Jag ska tillbax till toppen och nu med den absoluta kamraten som man kan ha.

Over and out!

 


ääääääntligen

Jag är så trött, men idag ska ja fan hålla igång för nu är de heeeeeeeeeeeelg ! Äntligen. Den här veckan har vart helt jävla otroligt jobbig. Jobbade 7-16 både mån och tis, 7.30-16 i onsdags, 8-16 i torsdags och 7-13 idag. Kan även tillägga att jag vart i stallet innan jobbet i tisdags och torsdags. Så jag har gått upp kl 6 hela veckan. Men men, jag är trött nu, men överlycklig när lönen kommer sen och då är de värt varenda pissiga morgon. Jag har knappt träffat min älskade pojkvän någonting heller för den delen. Vi går om varandra här hemma, han går upp när ja åker till jobbet och när ja kommer hem är han på jobbet, sen är det träningar hit och dit så vi ses inte mycket just nu, tråkigt.

Igår flyttade Vårtans själsfrände från stallet. Hon har gått med ett annat föl ända sen hon flyttade hit från Skåne och dem har vart som helan och halvan. Sjukt gulliga att se tillsammans och dem har haft så kul. Men nu har hon fått en ny ägare och flyttat ifrån oss. Vårtan var så gosig idag, la huvudet mot min mage och bara myste.

Nu ska ja göra mig klar för att åka till stan. Ska hämta babe från jobbet och ikväll ska vi sova hos mamma och pappa. Vi har en hel helg tillsammans utan jobb/träningar/match osv, helt sjukt och det ska vi verkligen ta vara på :) Jag har världens underbaraste pojkvän, de finns ingen som slår honom i något, absolut ingen! Jag älskar dig babe!

lördag

Då var ja hemma igen efter 12 timmars arbete, är trött i både kropp och huvud.

Babe är och kollar på nån fotbolls match, men han e snart hemma. Jag är på mys humör så ska göra varm oboy och invänta honom :) En sväng in i duschen tror ja också skulle behövas.
Jag kan även påpeka att gårdagens bowling inte gick sådär jätte bra. Nog för att ja aldrig är särskilt bra på bowling, men igår var värre än värst, kom inte ens upp i 110 poäng på 2 serier. Haha. Men kul hade ja och det är de viktigaste.

Imorgon blir det en tripp till Ikea, IGEN. Linda och Nic ska dit så ja hänkar på, Timmy ska ändå spela match i Örebro så ja har inget bättre för mig. Ska köpa fler schabloner och fortsätta på mitt lilla konstverk.

Nej, duschen var det. Ska hämta mamma och pappa inatt någon gång också så hur dags ja kommer i säng vet man aldrig.

Love from me


hurra hurra

Då var vi inne i Oktober, kylen blir bara värre och nu har ja fått skrapa bilrutorna i flera dagar. Ja tycker det är lite mysigt :)
 
Idag fyller världens bäst kompis Linda år :) Vi ska fira det med god mat på O´learys och sen bowling, tror vi ska ut någon helg också men inte idag.

Idag har ja vart ledig, kors i taket. Har vart i stan och handlat en dammsugare, dags för de nu när vi levt utan en i 2 månader. Har fått åkt hem och lånat mammas men nu är ja trött på att behöva springa och släpa på den varje gång ja ska dammsuga. Köpte även lite andra "bra att ha saker".

Nu väntar ja på att min babe ska komma hem från jobbet, sen ska ja väl börja klä på mig lite smått så ja e klar när vi blir hämtade :)


Här har vi mörten på hennes 18 års dag :)


RSS 2.0